Banden nodig?

Advisering is héél belangrijk bij de aankoop van banden. Elk merk en type heeft zijn eigen specifieke kenmerken en kwaliteiten. Sommige banden geven veel grip bij een sportieve rijstijl, andere banden slijten weer relatief weinig tijdens het rijden maar drogen wel binnen 4 jaar uit (haarscheurtjes). Je hebt stille banden met relatief weinig grip en banden met blokprofiel die veel afrolgeluiden geven maar perfect zijn in regenachtige omstandigheden........ En dan hebben we het nog niet gehad over M+S (modder en sneeuw) die wel geschikt zijn voor Duitsland maar weer niet de kwaliteiten hebben van een echte winterband waar ook het "sneeuwvlokje" op staat. Uiteraard zijn er ook veel mensen die vooral de kosten laag willen houden en juist liever een "bijna nieuwe" band kopen .... Pfffffff snapt u het nog ?? Wij wel, en daarnaast:

Gratis monteren bij aankoop van een nieuwe band

Gratis balanceren bij aankoop van nieuwe band.

Opslag én wissel + reinigen à € 50,00 incl. BTW

Kom langs of maak een afspraak, 0499-724998 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat zijn winterbanden?
 
Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Maar waarin verschilt een winterband van een zomerband? Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid.

Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek. 

Wanneer zijn winterbanden verstandig?
 
Een winterband is speciaal ontworpen om onder winterse omstandigheden goed te kunnen presteren. Ook tijdens een sneeuwloze winter is het goed om met winterbanden te rijden. Vanaf temperaturen van minder dan + 7 graden C wordt het verschil in wegligging en remweg met zomerbanden duidelijk merkbaar. In de sneeuw is de remweg met winterbanden al gauw zo’n 40% korter.

Een simpele remproef bij 50 km/uur laat zien wat het effect van winterbanden is:
•Op een droge weg is de remweg voor een gemiddelde auto zo’n 12 meter;
•op een natte weg 14 tot 15 meter.
•Op een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter;
•dezelfde auto op zomerbanden heeft 60 (!) meter nodig.

Een alternatief voor de winterband is de vier seizoenenband die het hele jaar onder de auto kan. Met deze banden heb je eerder sneeuwkettingen nodig dan met winterbanden. Bovendien blijft het een compromis; de vier seizoenenband blinkt nergens in uit. Het hele jaar door met winterbanden rijden is niet aan te raden. De remweg van deze banden neemt aanzienlijk toe bij hogere temperaturen.

Zijn winterbanden verplicht?
 
In Duitsland en een tal van andere landen ben je tegenwoordig verplicht om onder winterse omstandigheden met winterbanden te rijden.

 

Zie de afbeeldingen hieronder voor een helder overzicht.

 

Waar zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht?

 

Profieldiepte

Autobanden hebben een wettelijke minimale profieldiepte van 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm. Bij winterbanden raden wij aan om de banden zelfs al te verwisselen bij een profieldiepte van 4 mm. Winterbanden verliezen namelijk hun winterse eigenschappen onder de 4 mm. Dit maakt de banden een stuk minder betrouwbaar en daarmee ook minder veilig. Daarom is het verstandig om naast de bandenspanning ook regelmatig de profieldiepte van je banden te meten.

 

CONTACTGEGEVENS

MobilityEindhoven.nl

EKKERSRIJT 1403                      T: 0499 - 724998
5692 AL SON EN BREUGEL

Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00
Zaterdag van 10:00 tot 16:30

Buiten openingstijden in overleg


INFO@MOBILITYEINDHOVEN.NL

BTW.NR: NL855654818B01
KVK.NR: 64407187